luni, 17 mai 2010

Antalya
















Antalya este un oras în sudul Turciei, situat la poalele muntilor Taurus, pe litoralul Marii Mediterane.Regiunea Antalya, denumita si Riviera turceasca, este locul unde istoria, marea, plaja si soarele formeaza o armonie perfecta. Are o populatie (împreuna cu suburbiile) de cca 700 mii de locuitori. Este centru administrativ al provinciei cu acelas nume si una din cele mai importante statiuni de pe litoralul mediteranean (fiind supranumita si capitala "Rivierei turcesti"). Printre obiectivele turistice majore se numara Muzeul regional al Antalyei (cu o bogata colectie arheologica), cartierul vechi al orasului, numit Kaleiçi, unde se afla portile împaratului Hadrian (sec. II), muzeul Kaleiçi (în incinta fostei biserici ortodoxe Sf.Gheorghe), mai multe moschei din perioada otomana, printre care si ruinele moscheii Korkut construita în sec. II ca si templu roman, transformat ulterior în biserica crestina si apoi, în sec. XV, în moscheie. Este un important port si aeroport international.













Antalya a constituit dintotdeauna o atractie tentanta, cu nisipurile sale fine si apele cristaline, o destinatie de vacanta ce sadeste in inima turistului un sentiment unic de încântare si deliciu.
Bodrum, cu atmosfera sa boema si elitara, este o localitate pitoreasca situata pe coasta egeeana, pe o peninsula în apropierea insulei Kos. Este un bun punct de pornire intr-o calatorie de-a lungul Coastei Cariene.
Inima regiunii este orasul cu acelasi nume, considerat a fii cel mai frumos oras al Turciei. Este situat in vestul coastei Mediterane pe vechea regiune Pamphylia, adica “pamantul tuturor triburilor”. Centrul orasului este Kaleici, martor al multor civilizatii. Astazi a fost restaurat si a devenit cel mai atractiv centru turistic cu hoteluri, magazine si posibilitati de distractie. Kaleiçi reuneste toate caracteristicile arhitecturale antice turcesti.
Turnul Ceasului (Saat Kulesi) vegheaza intrarea in oras.Minaretul Canelat (Yivili Minare) este cel mai vechi monument si este simbolul orasului.Muzeul de arheologie al Antalyei gazduieste expozitii de obiecte din jurul orasului, statui, mozaicuri.Portul fortificat a fost modernizat si merita vizitat, in prezent primind iahturi si ambarcatiuni moderne. Antalya este locul de plecare in numeroase excursii catre orasele anichitatii ca Perge, Aspendos, Side, Termessos.












Pe langa muntii grandiosi si culorile marii se pot explora situri istorice deosebite. Se pot face plimbari la cascada Upper Duden situata la 14 km nord de Antalya, zona care ofera o priveliste mult mai spectaculoasa decat cea a marii. Cascadele si lacul Nilufer, amandoua situate la 18 km de Antalya sunt alte doua locuri de o frumusete naturala deosebita.


Sursa: http://faexcursii.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu